fbpx

Viktigt att tänka på vid köp av greaseproof paper

19 Apr 2023Förpackningar, Marknadsföring, Material, Varumärke

Viktigt att tänka på vid köp av greaseproof paper

Greaseproof paper är ett oumbärligt verktyg i livsmedelsindustrin. Det används för att skydda livsmedel från fett, smuts och fukt, och är också användbart för att paketera och transportera livsmedel. Vikten av att använda bra kvalitet på greaseproof paper kan inte överdrivas, eftersom det kan påverka både kvaliteten på livsmedlen och kundupplevelsen. Detta är särskilt viktigt för livsmedel som är känsliga för fukt, eftersom de kan förlora sin kvalitet och smak. Genom att använda högkvalitativt greaseproof paper kan du se till att dina produkter håller sig fräscha och smakliga längre, vilket kan öka kundnöjdheten och även minimera matsvinn. Men även värna om miljön då de är biologiskt nedbrytbara.

vid köp av greaseproof paper tryck med vår standardlogga

Vid köp av greaseproof paper gäller det att välja rätt storlek

En annan viktig faktor att överväga när man väljer greaseproof paper är dess storlek. Det är viktigt att välja rätt storlek för att passa livsmedlen som ska paketeras eller transporteras. Om papperet är för stort kan det resultera i att det blir svårare att packa och förvara livsmedlen, medan om det är för litet kan det inte ge tillräckligt skydd. En bra tumregel är att välja greaseproof paper som är minst 2-3 cm större än livsmedlets storlek. Att kunna få det i exakt i den storleken man vill ha är därför idealt då det minskar spill och förpackningsavfall, som egentligen är pengar man kastar direkt i soptunnan.

Fördelar med Greaseproof paper aluminium

Greaseproof paper med aluminium är en typ av förpackningsmaterial som kombinerar fördelarna med både aluminiumfolie och smutsavvisande (greaseproof) papper. Detta material har flera fördelar:

 1. Fettavvisande: Greaseproof papper med aluminium är utformat för att vara avvisande mot fett och olja. Det gör det idealiskt för att förpacka maträtter som innehåller oljiga eller fetthaltiga ingredienser, som hamburgare, stekt kyckling eller friterade snacks. Det hjälper till att hålla maten fräsch och förhindrar att fett tränger igenom förpackningen.
 2. Hållbarhet: Aluminiumfolien i materialet ger en hög nivå av hållbarhet och skyddar maten från yttre påverkan, såsom luft och fukt. Det bidrar också till att maten behåller sin temperatur längre, vilket kan vara särskilt värdefullt för takeout eller leveranser.
 3. Värmebeständighet: Greaseproof papper med aluminium är värmebeständigt och kan användas i ugnen. Detta gör det användbart för att baka eller uppvärma maträtter direkt i förpackningen utan att behöva överföras till en annan behållare.
 4. Återvinningsbart: Många varianter av detta material är återvinningsbara, vilket är viktigt för att minska miljöpåverkan. Det är möjligt att hitta återvinningsbara varianter med aluminium som kan tas om hand på ett miljövänligt sätt.
 5. Anpassningsbar: Greaseproof papper med aluminium kan anpassas med tryck eller branding, vilket gör det till ett utmärkt sätt att marknadsföra ditt företag på. Det ger också en professionell och attraktiv presentation av din mat.
 6. Minskar matspill: Genom att hålla maten fräsch längre och bevara dess kvalitet minskar detta material risken för matspill, vilket kan vara ekonomiskt fördelaktigt för företag och bidrar till en mer hållbar användning av resurser.

Ska man ha tryck på sitt greaseproof paper?

Att ha en väldefinierad grafisk profil eller logga på greaseproof paper kan vara mycket fördelaktigt för företag inom exempelvis snabbmat och takeaway-branschen. Det finns inget negativt i att synas på allt som går att synas på då man vet aldrig vart eller hur man hittar sin nästa kund. Här är några fördelar med att trycka sin grafiska profil eller logga på greaseproof paper:

 • Förbättrar varumärkesmedvetenhet – Kan öka företagets varumärkesmedvetenheten bland kunderna. När kunderna ser företagets logotyp eller grafiska profil på greaseproof paper, kommer de omedelbart att associera det med företagets varumärke.
 • Skapar en professionell image – Ger företaget en professionell image vilket kan öka kundens förtroende för företaget men även bidra till att förbättra kundupplevelsen.
 • Ökar kundlojalitet – Företaget kan bygga en starkare relation med sina kunder då kunder som känner sig förknippade med företagets varumärke tenderar att vara mer lojala och återkommande kunder.
 • Differentierar från konkurrenter – Att utmärka sig från konkurrenter kan öka företagets varumärkeskännedom och attraktionskraft för kunderna.
 • Förbättrar marknadsföringseffektiviteten – Greaseproof paper används ofta för att paketera livsmedel för take-away och snabbmat. När kunderna bär dessa paket runt på gatorna fungerar de som rörliga reklampelare, som exponerar företagets varumärke för fler potentiella kunder.
 • Förbättrar produktuppfattningen – En väl utformad och professionell design kan bidra till att förstärka kundens uppfattning om att livsmedlen som levereras är av hög kvalitet och att företaget bryr sig om detaljer och kundupplevelse.

När det handlar om att synas så kan man aldrig göra det för mycket. Vi köp greaseproof paper är det en viktig del att ha med sig.

Vi leverar förpackningar som stärker ditt varumärke och bygger lojala kunder.

Smartförpackning

Gjutegården 194
436 45 Askim
Mån-fre 08:00-17:00

 

Digital strategi & hemsida MABAdvisory AB