Börja rita och designa eget tryck till förpackningar

Egen Design

Vi på Smartförpackning har möjlighet att hjälpa dig som kund med i stort sett allt inom förpackningsdesign. Vi kan hjälpa till med allt från att skapa en logotyp till att designa en förpackning som skyddar och presenterar produkten på bästa sätt. Vi har också stor erfarenhet av att skapa design som är hållbar och miljövänlig. Tveka inte att kontakta oss om du behöver rådgivning och hjälp.

Tryck din design

Vi erbjuder en helhetslösning

R

Du har en egen design på förpackning eller tryck

O

Du har en egen design men den är inte i rätt format eller digital

t

Du har ingen egen design alls

Det är mycket att hålla reda på som företagare och det är omöjligt att kunna allt. I och med att det främst är restaurangbranschen, med stora som små företag, som vi riktar oss till så är det inte alltid att grafiska profiler, loggor, designer finns tillgängliga. För att minska bördan över att behöva kontakta ytterligare en firma för att fixa det  så har vi slagit samman design och förpackning i ett. Har du redan en egen design färdig, prefekt då trycker vi direkt, men om du saknar en färdig egen design så kan vi hjälpa dig från start till finish.

Anlita oss och få egen design tryck på dina förpackningar
Hamburgebox med smartförpacknings design
Ritar egen design och eget tryck på förpackning

Egen design

Att designa själv

Det ligger oftast mycket bakom framtagning av tex. en logga och förpackningsdesign. Det är inte ”bara” att göra en egen design utan det är viktigt att ha en förståelse för hur man kan skapa en effektiv design för förpackningar, mönster och logotyper. Detta innebär att man måste tänka på målgruppen och hur man kan kommunicera varumärkets budskap till dem på bästa sätt. En design måste också vara tydlig och lätt att förstå för konsumenterna, och den måste vara originell så att den sticker ut från konkurrenterna. Dessutom är det viktigt att en design är flexibel, vilket innebär att den fungerar bra på olika typer av material och i olika format. Genom att använda rätt verktyg och undvika vanliga misstag kan man skapa en egen design som verkligen engagerar konsumenterna och förstärker varumärkets identitet.

Målgrupp

Det är viktigt att förstå vilken målgrupp som designen riktar sig till. Du bör ha en tydlig uppfattning om vem som kommer att använda produkten eller tjänsten och vad som är viktigt för dem (tex. unga/gamla, vegan/karnivor).

Budskap

Det är viktigt att designen kommunicerar det budskap som produkten eller tjänsten står för. Designen bör vara i linje med varumärkets värderingar och identitet (tex. undvik kycklinghuvud till en vegansk salladsbar).

Originalitet

Designen bör vara unik och skilja sig från konkurrenterna. Det är viktigt att ha en originell och distinkt design för att sticka ut på marknaden. (Tex. undvik designer som påminner om konkurrenter och kända varumärken). 

Färg och typografi

Färg och typografi är viktiga aspekter i designen av förpackningar, mönster och logotyper. Färg kan kommunicera olika känslor och stämningar, och det är viktigt att välja en färgpalett som är lämplig för varumärket och målgruppen. Typografi är också viktigt och bör vara lätt att läsa och väl anpassad för varumärkets identitet (tex. grönt är ofta förknippat med hälsa, näringsrik mat och naturlighet. Typografin bör vara enkel att läsa, kursiv kan vara svårläst för många).

Tydlighet

Designen bör vara lätt att förstå och läsa. Det är viktigt att logotypen eller produktnamnet är tydligt och lättläst, så att det är enkelt för konsumenten att förstå vad som finns i förpackningen eller vad produkten står för (tex. läsbar teckenstorlek och inte dryckikon på hamburgeförpackningen).

1

Flexibilitet

Designen bör vara anpassningsbar och flexibel så att den kan användas på olika typer av marknadsföring och förpackningar. Detta inkluderar även att tänka på hur designen fungerar i digitala format och på mobila enheter. (Tex. Vektorfiler används oftast då de kan förstoras i all oändlighet utan att tappa  upplösning).

F.A.Q.

Vanliga frågor 

Vi har listat upp de vanligaste frågorna vi får skickade till om egendesignade förpackningar. Har du ytterligare frågor hör gärna av dig så besvarar vi dem så snart vi kan.

Vad kostar egendesignade tryck & produkter?

Tyvärr kan vi inte sätta ett fast pris då det beror på hur omfattande beställningen är. Har du egen design och allt färdig är det endast en grundkostnad som baseras efter vilken typ av produkt det är som du beställer, material storleken på tryck och mängd. Behöver du hjälp med ändringar på en design du redan har eller vill att vi designar en helt ny tillkommer kostnader för vår grafiska designer. Vi försöker alltid vara så kostnadseffektiva som möjligt bland annat genom att pressa priserna hos transportbilarna och producenterna utan att försämra kvalitén samt ha professionella arbetare som vet vad de gör.

Vad har ni för leveranstid?

Vi erbjuder två primära val där den ena är våra egendesignade produkter och den andra egendesign av både tryckmönster och produkt. De mest populära storlekarna och designerna för varje produktkategori går att finna i vårt standardsortiment som har en leveranstid på någon vecka. När det kommer till egendesignade ligger leveransen på 6-8 veckor beroende på mängd samt om det är egen tryckdesign eller produktdesigner.

Kan ni hjälpa mig skapa förpackningsdesign?

Över hälften av det vi säljer är egen design på produkter där vi ofta hjälper kunder med någon form av ändring i designen eller gör helt nya designer efter företagets grafiska profil och önskemål. Vi har flera kunniga grafiker som kan hjälpa dig med både tryckmönster och förpackningsdesign.

Hur ser vår arbetsprocess ut vid egendesignade tryck & produkter?

Steg 1: Om du som kunde inte redan har en egen design så börjar designprocessen med samtal med vår grafiker. Där får du bland annat berätta om önskad estetik, eventuella tekniska krav på förpackningen och ge oss en bakgrund i vad företaget arbetar med. Anledningen till detta är att det för oss är viktigt att förstå dina behov, önskemål och få det rätt från början.

Steg 2: Vi använda informationen som du förmedlat för att skapa ett antal designalternativ för förpackningen och/eller tryckmönstret. Tillsammans väljer vi det bästa alternativet.

Steg 3: När du valt en design du är nöjd med skickas den vidare till produktionen. Där den läggs i kö för att tillverkas/tryckas.

Steg 4: I produktionen använder vi de senaste teknologierna och materialen för att skapa en högkvalitativ förpackning. De innehåller inga farliga ämnen och är miljövänliga.

Steg 5: När förpackningarna är färdiga levererar vi dem till dig på det sätt som passar ditt behov. Det kan inkludera direktleverans till restaurangen, lager eller distributionscentraler.

Under hela processen håller vi en öppen kommunikation med dig för att se till att du är nöjda med resultatet. Vi följer även upp efter leverans för att säkerställa att du har allt det du behöver och är nöjda med vårt arbete.

Vanliga frågor om egen design på tryck

Se alla våra produkter

Vi leverar förpackningar som stärker ditt varumärke och bygger lojala kunder.

Smartförpackning

Gjutegården 194
436 45 Askim
Mån-fre 08:00-17:00