Pizzakartonger

18 Mar 2023Varumärke, Pizzakartong

Pizzakartonger

Pizza är en mycket populär maträtt i Sverige och har blivit ett av de vanligaste matvalen för människor runt om i landet. Med sin goda smak och mångsidighet blir den till en favorit bland människor i alla åldrar. Pizzakartonger är en viktig del av pizzaindustrin eftersom de inte bara skyddar pizza under transport, utan också fungerar som en reklampelare för pizzabutiken eller kedjan som säljer pizzan. När en kund beställer hem en pizza eller hämtar, är det kartongen som kunden först möter. Det är därför viktigt att pizzakartongen har en attraktiv design och ett tryck som är i linje med varumärkets identitet.

Pizzakartong material

Pizzakartonger är vanligtvis tillverkade av återvinningsbar kartong. Det är viktigt att kartongen är stark och tålig nog för att skydda pizzan under transporten, samtidigt som den måste vara lätt nog för att kunden ska kunna bära den enkelt. För att förhindra att oljor och fukt tränger igenom och skadar pizzan, är kartongen vanligtvis bestruken med en vattentät beläggning. Det finns också biologiskt nedbrytbara alternativ som tillverkas av träfiber eller bagasse, vilket ger ett miljövänligare alternativ.

Pizzakartong former

Pizzakartonger finns i olika former, den vanligaste formen är fyrkantig, men det finns också kartonger som är rektangulära, hexagoner, runda m.m. Några exempel på specialformer är triangulära kartonger som används för att packa calzone och pizza slices, men även pizzakartonger med flikar som gör att kartongen kan vikas för att skapa en isolerad botten för att hålla pizzan varm längre.

Vikten av design på pizzakartonger, utan något är det väldigt tomt och tråkigt.

Pizzakartong designer

Designen på pizzakartongen är likt formen en viktig del av varumärkesidentiteten. En väl genomtänkt design kan öka varumärkesmedvetenheten och ge butiken en konkurrensfördel. Designen kan vara enkel eller mer avancerad, men den bör alltid innehålla varumärkets logotyp, färger och annan information som kunden kan identifiera butiken eller kedjan med. En del använder kartongen för att väcka kunders aptit och visa upp pizzavarianter genom att visa bilder på pizzor, andra prioriterar sitt varumärkes grafiska profil med färger och stora loggor för att öka synligheten. Möjligheterna är många, det gäller att hitta det som passar dig och din restaurang bäst.

Pizzakartong tryck

Trycket på en pizzakartong kan göras på flera sätt, såsom offsettryck, flexotryck eller digitaltryck. Offsettryck är vanligtvis det mest kostnadseffektiva alternativet för större beställningar, medan digitaltryck är lämpligt för mindre beställningar och högre kvalitetstryck. Flexotryck är också en vanlig metod för att trycka på pizzakartonger. Det är viktigt att trycket är av hög kvalitet, eftersom det är en del av butikens varumärke och det första kunden ser när hen tar emot sin pizza.

Pizzakartong storlek

Pizza kommer i flera olika storlekar runt om i världen som 8, 10, 12, 14, 16 tum där 14 tum är den mest vanliga. För att undvika fel storlek på kartongen, kan butiker använda sig av pizzaboxar med flera flikar eller ramar som kan anpassas efter pizzastorleken. Dessa kan enkelt justeras för att passa pizzan och skydda den under transporten.

Vi leverar förpackningar som stärker ditt varumärke och bygger lojala kunder.

Smartförpackning

Gjutegården 194
436 45 Askim
Mån-fre 08:00-17:00