fbpx

Pizzakartonger

18 Mar 2023Varumärke, Förpackningar, Material, Miljö

Pizzakartonger

Pizza är en mycket populär maträtt i Sverige och har blivit ett av de vanligaste matvalen för människor runt om i landet. Med sin goda smak och mångsidighet blir den till en favorit bland människor i alla åldrar. Förpackningar är en viktig del av pizzaindustrin eftersom de inte bara skyddar pizza under transport, utan också fungerar som en reklampelare för pizzerian eller kedjan som säljer pizzan. När en kund beställer hem en pizza eller hämtar, är det kartongen som kunden först möter. Det är därför viktigt att pizzakartongen har en attraktiv design och ett tryck som är i linje med varumärkets identitet.

Material på Pizzakartong

Pizzaboxen är vanligtvis tillverkade av återvinningsbar kartong. Det är viktigt att kartongen är stark och tålig nog för att skydda pizzan under transporten, samtidigt som den måste vara lätt nog för att kunden ska kunna bära den enkelt. För att förhindra att oljor och fukt tränger igenom och skadar pizzan, är kartongen vanligtvis bestruken med en vattentät beläggning. Det finns också biologiskt nedbrytbara alternativ som tillverkas av träfiber eller bagasse, vilket ger ett miljövänligare alternativ.

Former på Pizzakartonger

Pizzaboxar finns i olika former, den vanligaste formen är fyrkantig, men det finns också kartonger som är rektangulära, hexagoner, runda m.m. Denna mångfald av former möjliggör att pizzaförpackningarna kan anpassas till olika pizzatyper och restaurangers behov.

Till exempel är den fyrkantiga pizzakartongen en klassiker och används ofta för vanliga rundpizzor med traditionella toppingar. Rektangulära kartonger är populära för att förpacka Siciliansk pizza, som oftast är fyrkantig i formen.

Runda pizzaboxar är vanligtvis avsedda för pizzor med tunn botten och kan ge en autentisk känsla av italiensk pizza. Hexagonformade pizzaboxar är oftast utformade för att rymma pizzor med en unik och spännande twist. Deras sexkantiga design ger dem en distinkt och modern estetik som kan skilja sig från de mer traditionella fyrkantiga eller runda pizzaboxarna. Dessa boxar passar väl för att förpacka specialpizzor som kanske har ovanliga ingredienser eller en innovativ presentation. De är ett utmärkt val för restauranger eller pizzerior som vill särskilja sig och erbjuda sina kunder något utöver det vanliga. Den ovanliga formen kan vara ett sätt att locka uppmärksamhet och skapa en minnesvärd matupplevelse.

För att möta specifika behov, som att hålla pizzan varm längre, finns det pizzakartonger med flikar och isolerade bottenpartier. Dessa innovativa förpackningar hjälper till att bevara värmen och kvaliteten på pizzan under leveransen eller avhämtningen, vilket ger kunderna en mer tillfredsställande matupplevelse.

Pizzakartonger - pizzabox smartförpackning
Vikten av design på pizzakartonger, utan något är det väldigt tomt och tråkigt.

Design av Pizzakartonger

Designen på pizzakartongen är likt formen en viktig del av varumärkesidentiteten. En väl genomtänkt design kan öka varumärkesmedvetenheten och ge butiken en konkurrensfördel. Designen kan vara enkel eller mer avancerad, men den bör alltid innehålla varumärkets logotyp, färger och annan information som kunden kan identifiera butiken eller kedjan med. En del använder kartongen för att väcka kunders aptit och visa upp pizzavarianter genom att visa bilder på pizzor, andra prioriterar sitt varumärkes grafiska profil med färger och stora loggor för att öka synligheten. Möjligheterna är många, det gäller att hitta det som passar dig och din restaurang bäst.

Pizzakartonger Med tryck

Trycket på en pizzakartong kan utföras på flera olika sätt, inklusive offsettryck, flexotryck och digitaltryck. Offsettryck är vanligtvis det mest kostnadseffektiva alternativet för större beställningar, eftersom det möjliggör högvolymproduktion med en relativt låg enhetskostnad. Det är särskilt fördelaktigt för restauranger eller pizzerior som gör stora mängder pizzaförpackningar och behöver upprätthålla konsistensen i designen över många kartonger.

Digitaltryck är en mer flexibel metod som passar bra för mindre beställningar eller när det krävs högkvalitativt tryck. Det gör det möjligt att skapa anpassade och detaljerade designelement på varje kartong och är idealiskt när varje förpackning kan vara unik. Det är ofta det föredragna alternativet när du vill uppnå hög upplösning och komplexa färgkombinationer på pizzakartongerna.

Flexotryck är en annan vanlig metod som ligger någonstans mellan offset- och digitaltryck. Det är kostnadseffektivt för mellanstora beställningar och kan erbjuda en bra balans mellan kvalitet och kvantitet. Flexotryck används ofta när pizzakartonger behöver tryckas i en mängd olika färger eller inkluderar komplexa grafiska element.

Oavsett tryckmetod är det av största vikt att säkerställa att trycket är av hög kvalitet. Pizzakartongens design fungerar som en förlängning av restaurangens eller pizzerians varumärke och är det första som kunden möter när de tar emot sin pizza. Ett snyggt och professionellt tryck ger ett positivt intryck och kan bidra till att stärka kundens upplevelse av varumärket.

Pizzakartongers storlek

Pizza kommer i flera olika storlekar runt om i världen som 8, 10, 12, 14, 16 tum där 14 tum är den mest vanliga. För att undvika fel storlek på kartongen, kan butiker använda sig av pizzaboxar med flera flikar eller ramar som kan anpassas efter pizzastorleken. Dessa kan enkelt justeras för att passa pizzan och skydda den under transporten.

Vi leverar förpackningar som stärker ditt varumärke och bygger lojala kunder.

Smartförpackning

Gjutegården 194
436 45 Askim
Mån-fre 08:00-17:00

 

Digital strategi & hemsida MABAdvisory AB