fbpx

Välj rätt hamburgerbox

3 Aug 2023Förpackningar, Material, Varumärke

Välj rätt hamburgerbox

Valet av hamburgerboxar är ett viktig beslut som kan påverka både kundupplevelsen och företagets image. Genom att välja en högkvalitativ hamburgebox med rätt storlek och design kan du hjälpa till att göra din hamburgare till en ännu mer tilltalande produkt som kunderna vill ha mer av.

välj rätt hamburgerbox
Olika typer av förpackningar
“Ett läckande eller sönderfallande burgare i en dålig kvalitetsbox kan förstöra kundens upplevelse och resultera i en förlorad försäljning. Det är viktigt att investera i högkvalitativa hamburgerboxar för att säkerställa en tillfredsställande kundupplevelse och en positiv bild av ditt varumärke.”

Kvalitén på hamburgerboxar

En bra kvalitet på hamburgerboxar är viktig av flera anledningar. För det första kan en högkvalitativ hamburgerbox förhindra att hamburgaren läcker eller går sönder, vilket kan resultera i en rörig måltid och förlorad aptit. Dessutom kan det hjälpa till att hålla hamburgaren varm och fräsch under transport eller förvaring, vilket gör det till ett utmärkt val för take-away eller leverans av hamburgare.

Materialet är det som avgör kvalitén på hamburgerboxarna, alla material har sina egenskaper såsom hållbarhet, isolering eller fuktavvisande egenskaper. Att välja rätt material kan också påverka miljön, eftersom vissa material kan vara mer återvinningsbara eller biologiskt nedbrytbara än andra. Att Livsmedelsverkets krav på förpackningen följs är en självklarhet men något som man bör ha i åtanke innan man beställer. 

Storlek på hamburgerboxar

När man väljer storleken på en hamburgebox är det viktigt att tänka på följande faktorer:

  • Storleken på hamburgaren: Storleken på hamburgaren är en viktig faktor att överväga när man väljer storlek på en hamburgebox. En för liten box kan göra att hamburgaren känns ihoptryckt och klämd, medan en för stor box kan göra att hamburgaren rör sig runt och förlorar sin form och struktur.
  • Mängden tillbehör: Om hamburgaren serveras med tillbehör som pommes frites, lökringar eller en sallad, kan det krävas en större box för att rymma allt. Alternativt förpackningar speciellt för tillbehör.
  • Hamburgaren serveras i en hamburgerficka. Det kan behövas extra plats för ficka eller hamburgerpapper runt bugaren.
  • Transport och förvaring: Om hamburgaren ska transporteras eller förvaras en längre tid är det viktigt att välja en box som kan hålla hamburgaren varm och fräsch. En box som är för stor kan göra att hamburgaren kyls ner snabbare, medan en för liten box kan göra att hamburgaren blir torr och överkokt.
  • Kostnad: Storleken på hamburgeboxen kan påverka kostnaden för förpackningen och därmed priset på hamburgaren. Det är viktigt att hitta en balans mellan storlek och kostnad för att upprätthålla lönsamheten.

Genom att överväga dessa faktorer kan man välja rätt storlek på hamburgeboxen för att säkerställa en tillfredsställande kundupplevelse och öka försäljningen av hamburgare. Det finns att välja mellan alla möjliga olika storlekar, små till stora, allt är beroende på dina behov.

Designen på hamburgerboxar

Designen är ytterligare en faktor att ta hänsyn till när du ska välja en hamburgebox. Att använda en profilerad design på hamburgeboxar kan hjälpa till att förbättra presentationen av hamburgaren och göra den mer attraktiv för kunderna. Det geren extra dimension till din branding och marknadsföring, då det kan tryckas på företagsnamn, logotyper och andra grafiska element för att stärka varumärkesidentiteten. Att tilltala ögat med visuell enhetlighet och igenkänning är nästan lika viktigt som smaken av själva burgaren.

Vi leverar förpackningar som stärker ditt varumärke och bygger lojala kunder.

Smartförpackning

Gjutegården 194
436 45 Askim
Mån-fre 08:00-17:00

 

Digital strategi & hemsida MABAdvisory AB